국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395056133 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2015-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 고려대학교(서울)
사업명 농축산물부가가치향상(R&D)
과제명 한글 고구마 용도별 가공품 개발 및 큐어링 처리 신기술개발
영문 Development of processed products depends on the purpose of sweetpotato and new curing treatment methods
연구개발단계 응용연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식량작물과학 / 식량작물 이용/품질/수확 후 관리

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 100,000,000 0 100,000,000

Synergistic Effect of Chlorine Dioxide and Temperature-based Curing Method on Storage Stability of Sweet Potato
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172665
학술지명
한국작물학회지
ISSN
0252-9777
In vivo Inhibitory Effect of Gaseous Chlorine dioxide against Diaporthe batatas isolated from sweetpotato(lpomoea batatas L.)
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172591
학술지명
Mycoscience
ISSN
1340-3540
Comparison of Antioxidant Activities of Three Different Fleshed Color Sweet Potatoes After Frying
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110173445
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
Characteristics of sweet potato chips from newly developed Korean cultivars
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172815
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Antioxidative activity of Raw and Baked Purple-fleshed Korean Sweet Potato Cultivars
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172633
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
Textural character of sweet potato root of Korean cultivars in relation to chemical constituents and their properties
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172873
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
한국산 품종으로부터 분리한 고구마 전분 젤의 저장 중 미세구조, 텍스처 및 리올리지 특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172893
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
새로 개발된 유색고구마인 단자미와 호감미로부터 분리한 전분의 이화학적 특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172941
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
Effects of drying methods on color values and physical properties of raw sweet potato flours
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172333
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Influence of gaseous chlorine dioxide against Diaporthe batatas, the causal agent of sweetpotato
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172883
학술지명
한국균학회지
ISSN
0253-651X
Antioxidant activities of the sweet potato powders with different drying methods
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110173083
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
Effect of Washing Treatment with Chlorine Dioxide Improves the Marketable Quality of Long-term Stored Sweet Potatoes
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110173529
학술지명
한국작물학회지
ISSN
0252-9777
품종에 따른 고구마 칩의 아크릴아마이드 함량과 품질 특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172961
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Textural character of sweet potato root of Korean cultivars in relation to chemical constituents and their properties
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172873
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708