국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395053812 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-03-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 충남대학교
사업명 농업첨단핵심기술개발사업(R&D)
과제명 한글 플라즈마를 이용한 소엽 유래 천연 아질산 첨가물 개발
영문 Development of natural nitrite additive derived from Perilla frutescens (L.) Britton var. purpurascens (Hayata) H. W. Li. using plasma
연구개발단계 개발연구 지역 대전
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 기타 농업·해양·환경응용기술
과학기술표준분류 동물자원과학 / 달리 분류되지 않는 동물자원과학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 50,000,000 0 50,000,000

Application of winter mushroom powder as an alternative to phosphates in emulsion-type sausages
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971761
학술지명
MEAT SCIENCE
ISSN
0309-1740
CURING OF MEAT BATTER WITH PLASMA-TREATED JUICE OF RED PERILLA
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019981616
학술지명
Meat Science
ISSN
0309-1740
The curing of meat batter by the plasma treated juice of red perilla
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971601
학술지명
Korean Journal of Agricultural Science
ISSN
2466-2402
Quality properties of low-salt chicken sausage added with winter mushroom powder
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019971701
학술지명
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
ISSN
1225-8563
Quality Characteristics of Low-salt Chicken Sausage Supplemented with a Winter Mushroom Powder
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971595
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
1225-8563
Nitrite generation in ground garlic and onion by the treatment of atmospheric cold plasma
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019971477
학술지명
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
ISSN
1225-8563
Quality Characteristics of Low-salt Chicken Sausage Supplemented with a Winter Mushroom Powder
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971595
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
1225-8563
Application of winter mushroom powder as an alternative to phosphates in emulsion-type sausages
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971761
학술지명
MEAT SCIENCE
ISSN
0309-1740