국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395054111 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-09-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 세종대학교
사업명 농업첨단핵심기술개발사업(R&D)
과제명 한글 고령친화 전통식품의 단계별 평가시스템 및 품질지표화
영문 Quality index establishment of elder-friendly traditional foods depending on their oral processing rheological stages and development of standard materials
연구개발단계 응용연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품위생/품질관리

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 90,000,000 0 90,000,000

텍스처 분석기를 활용한 즉석밥 물성 측정 방법의 상호 비교
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110172805
학술지명
산업식품공학
ISSN
1226-4768
An instrumental approach with artificial saliva for simulating oral breakdown of rice flour gels
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110100565
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Instrumental stimulation of oral breakdown for saliva-induced structural characterization of foods
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110172489
학술지명
ISSN
0000-0000
Artificial Saliva-induced structural characterization of rice gels by instrumental stimulation of oral breakdown
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110173101
학술지명
ISSN
0000-0000
Texture classification of cooked rice and noodle for the elderly based on instrumental and sensory evaluation
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110100449
학술지명
ISSN
0000-0000