국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711078626 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2018-01-01 ~ 2020-12-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 한국식품연구원
사업명 한국식품연구원연구운영비지원(주요사업비)
과제명 한글 식품 안전성 확보 기반 특성성분 신속 분석기술 개발
영문 Rapid analysis of hazardous and bioactive compounds for revitalization of food industry
연구개발단계 응용연구 지역 전북
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 기타 농업·해양·환경응용기술
과학기술표준분류 농수축산물 안전 / 잔류농약/중금속독성

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 300,000,000 0 300,000,000

Analysis of Arsenic Species in Processed Rice Bran Products Using HPLC-ICP-MS
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271089
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
LC-MS/MS를 이용한 견과류 중 트리코테센계 곰팡이 독소 10종 동시분석법 개발
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271088
학술지명
한국식품위생안전성학회지
ISSN
1229-1153
된장과 고추장 키위장아찌의 기능성 및 관능 특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271086
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Heat-induced conversion of gingerols to shogaols in ginger as affected by heat type (dry or moist heat), sample type (fresh or dried), temperature and time
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271012
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Development and Method Validation of Analysis of Urushiol in Sumac and Food Ingredients in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271106
학술지명
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
ISSN
1060-3271
Effects of light sources on major flavonoids and antioxidant activity in common buckwheat sprouts
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271103
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Flavonoid accumulation in common buckwheat (Fagopyrum esculentum) sprout tissues in response to light
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271090
학술지명
HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
2211-3452
Comparison of two commercial solid-phase microextraction fibers for the headspace analysis of volatile compounds in different pork and beef cuts
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146058
학술지명
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
ISSN
0145-8892
Comparative evaluation of triacylglycerols, fatty acids, and volatile organic compounds as markers for authenticating sesame oil
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146055
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
ISSN
1094-2912
Comparative evaluation of triacylglycerols, fatty acids, and volatile organic compounds as markers for authenticating sesame oil
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146055
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
ISSN
1094-2912
Heat-induced conversion of gingerols to shogaols in ginger as affected by heat type (dry or moist heat), sample type (fresh or dried), temperature and time
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271012
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Analysis of Arsenic Species in Processed Rice Bran Products Using HPLC-ICP-MS
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271089
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
Comparison of two commercial solid-phase microextraction fibers for the headspace analysis of volatile compounds in different pork and beef cuts
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146058
학술지명
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
ISSN
0145-8892
Flavonoid accumulation in common buckwheat (Fagopyrum esculentum) sprout tissues in response to light
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271090
학술지명
HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
2211-3452
Development and Method Validation of Analysis of Urushiol in Sumac and Food Ingredients in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110271106
학술지명
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
ISSN
1060-3271