국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711080062 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 한국식품연구원
사업명 한국식품연구원연구운영비지원(주요사업비)
과제명 한글 글루텐프리 신소재 및 가공기술 개발
영문 Development of new material and processing technique for gluten replacement
연구개발단계 기초연구 지역 전북
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 400,000,000 0 400,000,000

Distribution of Microorganisms in Cheongyang Red Pepper Sausage and Effect of Central Temperature on Quality Characteristics of Sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179457
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
1225-8563
해조류 첨가가 쌀코지 제조와 효소활성에 미치는 영향
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179455
학술지명
한국수산과학회지
ISSN
0374-8111
Identification of volatile markers for the detection of adulterants in red ginseng (Panax ginseng) juice using headspace stir-bar sorptive extraction coupled with gas chromatography and mass spectrome...
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179452
학술지명
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
ISSN
1615-9306
Dispersive liquid-liquid microextraction with in situ derivatization coupled with gas chromatography and mass spectrometry for the determination of 4-methylimidazole in red ginseng products containing...
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179450
학술지명
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
ISSN
1615-9306
Transglutaminase 처리 쌀가루를 이용한 수리취 첨가 냉동 송편의 품질특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179444
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Distribution of Microorganisms in Cheongyang Red Pepper Sausage and Effect of Central Temperature on Quality Characteristics of Sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179457
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
1225-8563
Dispersive liquid-liquid microextraction with in situ derivatization coupled with gas chromatography and mass spectrometry for the determination of 4-methylimidazole in red ginseng products containing caramel colors
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179450
학술지명
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
ISSN
1615-9306
Identification of volatile markers for the detection of adulterants in red ginseng (Panax ginseng) juice using headspace stir-bar sorptive extraction coupled with gas chromatography and mass spectrometry
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110179452
학술지명
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
ISSN
1615-9306