국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395056691 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2017-03-01 ~ 2020-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 충북대학교
사업명 농업정책지원기술개발사업(R&D)
과제명 한글 장기 저장 벼를 이용한 쌀가루 제품의 이용확대 기술 개발
영문 Development for Utilization Technologies of Rice Flour Products using Rice during Long-term Storage
연구개발단계 개발연구 지역 충북
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 기타 농업·해양·환경응용기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 70,000,000 0 70,000,000

Quality Characteristics of Jeung-pyun Using Dry-Milled Rice Flour (Misiru, Samkwang, Seolgaeng, Shingil and Hangaru)
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966056
학술지명
한국식품영양과학회지
ISSN
1226-3311
Evaluation of processing aptitude of rice bread with different rice varieties and milling methods
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966176
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Quality characteristics of Seol-gi rice cake by dry and wet milling method
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966178
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
분쇄방법 및 품종에 따른 쌀 식빵의 품질특성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019966196
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Quality Characteristics of Rice Breads according to the Different Rice Cultivars for Processing
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966060
학술지명
한국식품영양과학회지
ISSN
1226-3311
Quality Characteristics of Jeung-pyun Using Dry Milling Rice Flour
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966180
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Quality Characteristics of Rice Cookie with Different Cultivars and Milling Methods
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966120
학술지명
한국식품영양과학회지
ISSN
1226-3311
Quality characteristics of rice flour varieties and milling method for seol-gi rice cake
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019965974
학술지명
ISSN
0000-0000
Quality Characteristics of Jeung-pyun in Different Varieties and Milling Method
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019966078
학술지명
ISSN
0000-0000