국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711071712 당해연도 연구기간 2018-04-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2016-06-01 ~ 2019-05-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 동국대학교
사업명 개인기초연구(과기정통부)(R&D)
과제명 한글 보안과제정보
영문
연구개발단계 기초연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 64,166,000 0 64,166,000

Comparative study of IDDSI flow test and line-spread test of thickened water prepared with different dysphagia thickeners
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019994962
학술지명
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
ISSN
0022-4901
Intrinsic viscosity of binary gum mixtures with xanthan gum and guar gum: Effect of NaCl, sucrose, and pH
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019994626
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
ISSN
0141-8130
Rheological characterization of thickened protein-based beverages under different food thickeners and setting times
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019996022
학술지명
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
ISSN
0022-4901
Effect of CMC addition on steady and dynamic shear rheological properties of binary systems of xanthan gum and guar gum
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019993736
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
ISSN
0141-8130
Effects of Cellulose Gums on Rheological Interactions in Binary Mixtures of Xanthan Gum and Locust Bean Gum
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019996726
학술지명
Preventive Nutrition and Food Science
ISSN
2287-1098
Rheological characterizations of concentrated binary gum mixtures with xanthan gum and galactomannans
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019993734
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
ISSN
0141-8130