국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711071445 당해연도 연구기간 2018-04-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2016-06-01 ~ 2019-05-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 서울여자대학교
사업명 개인기초연구(과기정통부)(R&D)
과제명 한글 '포장 후 cold plasma 처리'를 이용한 즉석조리식품 미생물 저해 가공법 확립 및 처리된 식품의 안전성 평가
영문 Establishment of 'in-package cold plasma treatment' for ready-to-eat food safety and risk and safety assessment on cold plasma-treated foods
연구개발단계 기초연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 76,266,000 0 76,266,000

Development of a Gulfweed-Based Edible Coating Using High-Pressure Homogenization and Its Application to Smoked Salmon
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110151263
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
In-package atmospheric cold plasma treatment of bulk grape tomatoes for microbiological safety and preservation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971858
학술지명
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
ISSN
0963-9969
Development of a Gulfweed-Based Edible Coating Using High-Pressure Homogenization and Its Application to Smoked Salmon
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110151263
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
In-package atmospheric cold plasma treatment of bulk grape tomatoes for microbiological safety and preservation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-0019971858
학술지명
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
ISSN
0963-9969