국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711068173 당해연도 연구기간 2018-03-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2017-03-01 ~ 2020-02-29
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 고려대학교
사업명 개인기초연구(과기정통부)(R&D)
과제명 한글 압출적층조형 기술을 이용한 특수용도식품 개발에 관한 연구
영문 Development of Fused Deposition Modeling Technology for Special Purpose Food
연구개발단계 기초연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 산업바이오 / 기능성 식품소재

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 100,000,000 0 100,000,000

Reprint of: Classification of the printability of selected food for 3D printing: Development of an assessment method using hydrocolloids as reference material
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110425769
학술지명
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
ISSN
0260-8774
Effect of Hydrocolloids on Rheological Properties and Printability of Vegetable Inks for 3D Food Printing
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110148591
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
Effect of Hydrocolloids on Rheological Properties and Printability of Vegetable Inks for 3D Food Printing
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110148591
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147