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과제고유번호 1711078172 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2014-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 한국식품연구원
사업명 한국식품연구원연구운영비지원(주요사업비)
과제명 한글 고령친화형 특수용도식품 개발
영문 Development of Silver Foods for the elderly
연구개발단계 개발연구 지역 전북
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 938,000,000 0 938,000,000

고령친화형 식품의 제도적 시스템 마련에 대한 식품산업체 인식 조사 연구
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110270641
학술지명
산업식품공학
ISSN
1226-4768
경도 기반 조리 조건을 달리한 표고버섯의 산화방지 및 영양특성 연구
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110134303
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Application of freeze-thaw enzyme impregnation to produce softened root vegetable foods for elderly consumers
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110134299
학술지명
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
ISSN
0022-4901
Design of mastication robot with life-sized linear actuator of human muscle and load cells for measuring force distribution on teeth
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110127318
학술지명
MECHATRONICS
ISSN
0957-4158
Physical and functional properties of carrots differently cooked within the same hardness-range
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110134302
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Design of mastication robot with life-sized linear actuator of human muscle and load cells for measuring force distribution on teeth
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110127318
학술지명
MECHATRONICS
ISSN
0957-4158
Application of freeze-thaw enzyme impregnation to produce softened root vegetable foods for elderly consumers
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110134299
학술지명
JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
ISSN
0022-4901