국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1345276398 당해연도 연구기간 2018-03-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2017-06-01 ~ 2020-05-31
주관부처명 교육부 연구기관명 건국대학교
사업명 개인기초연구(교육부)(R&D)
과제명 한글 케피어 유래 항살모넬라 프로바이오틱 효모 개발
영문 Development of anti-Salmonella probiotic yeast derived from kefir
연구개발단계 기초연구 지역 서울
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 동식물 병해충 제어기술
과학기술표준분류 동물자원과학 / 동물 사료/조사료

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 50,000,000 0 50,000,000

Antimicrobial Effect of Mentha piperita (Peppermint) Oil against Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Cronobacter sakazakii, and Salmonella Enteritidis in Various Dairy Foods: Preliminary Study
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193877
학술지명
Journal of Milk Science and Biotechnology
ISSN
2384-0269
비살균 원유로 제조된 다양한 Gouda 치즈의 미생물 안전성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193873
학술지명
Journal of Milk Science and Biotechnology
ISSN
2384-0269
Nutritional Effects and Antimicrobial Activity of Kefir (Grains)
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193883
학술지명
Journal of Milk Science and Biotechnology
ISSN
2384-0269
Antibacterial Activity of Crude Aronia melanocarpa (Black Chokeberry) Extracts against Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Cronobacter sakazakii, and Salmonella Enteritidis in Various Dairy Foods:...
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193885
학술지명
Journal of Milk Science and Biotechnology
ISSN
2384-0269
Fates of Salmonella Enteritidis and Cronobacter sakazakii in various multiple-strain yogurts and kefir during cold storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193875
학술지명
JOURNAL OF FOOD SAFETY
ISSN
0149-6085
Comparison of traditional and backslopping methods for kefir fermentation based on physicochemical and microbiological characteristics
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193879
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Risk Assessment for Salmonellosis in Chicken in South Korea: The Effect of Salmonella Concentration in Chicken at Retail
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193881
학술지명
한국축산식품학회지
ISSN
1225-8563
Antimicrobial and anti-biofilm activities of Lactobacillus Kefiranofaciens DD2 against oral pathogens
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110107307
학술지명
JOURNAL OF ORAL MICROBIOLOGY
ISSN
2000-2297
Comparison of traditional and backslopping methods for kefir fermentation based on physicochemical and microbiological characteristics
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193879
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Fates of Salmonella Enteritidis and Cronobacter sakazakii in various multiple-strain yogurts and kefir during cold storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110193875
학술지명
JOURNAL OF FOOD SAFETY
ISSN
0149-6085
Antimicrobial and anti-biofilm activities of Lactobacillus Kefiranofaciens DD2 against oral pathogens
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110107307
학술지명
JOURNAL OF ORAL MICROBIOLOGY
ISSN
2000-2297