국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1405003655 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2017-03-31 ~ 2019-12-31
주관부처명 산림청 연구기관명 (주)지니스
사업명 산림생명자원소재발굴연구(R&D)
과제명 한글 당뇨병 발생으로 인한 뇌기능 저하 개선을 위한 산채류의 시제품 연구
영문 Investigation of functional food substances using wild edible greens on diabetes-associated cognitive decline
연구개발단계 응용연구 지역 전북
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 산업바이오 / 기능성 식품소재

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 73,500,000 24,500,000 98,000,000

Ligularia fischeri: A boon to diabetic cognitive deficits by protecting neuronal apoptosis via insulin signaling pathway
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265490
학술지명
Transylvanian Review
ISSN
1221-1249
포도당으로 유도된 in vitro 뇌신경세포 독성에 대한다래 순 아세트산에틸 분획물의 보호 효과
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265489
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Aruncus dioicus var. kamtschaticus extract suppresses mitochondrial apoptosis induced-neurodegeneration in trimethyltin injected ICR mice
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265488
학술지명
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
ISSN
0145-8884
품종별 곶감(Diospyros kaki)의 영양성분 분석, 산화방지 효과 및뇌 신경세포 보호효과
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265492
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
The Effects of Added Water and Grinding Temperature on Stability and Degradation Kinetics of Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, and Ascorbic Acid in Ground Apples
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265493
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
두릅 아세트산 에틸 분획물의 산화방지 효과 및 알코올에 대한간세포 보호효과
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265491
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Aruncus dioicus var. kamtschaticus extract suppresses mitochondrial apoptosis induced-neurodegeneration in trimethyltin injected ICR mice
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265488
학술지명
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
ISSN
0145-8884
The Effects of Added Water and Grinding Temperature on Stability and Degradation Kinetics of Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, and Ascorbic Acid in Ground Apples
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110265493
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147