국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1475010655 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-11-30
과제년도 2018 총 연구기간 2015-02-01 ~ 2019-11-30
주관부처명 식품의약품안전처 연구기관명 고려대학교
사업명 식품등안전관리(R&D)
과제명 한글 환경유래 식품오염물질 통합 안전관리망 구축(5)
영문 Establishment of Integrated Safety Network on the Food Contaminants Derived from Environment(5)
연구개발단계 기타 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품기기분석/관능검사

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 220,000,000 0 220,000,000

Monitoring of arsenic contents in domestic rice and human risk assessment for daily intake of inorganic arsenic in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110256492
학술지명
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
ISSN
0889-1575
Assessment of the effect of cooking on speciation and bioaccessibility/cellular uptake of arsenic in rice, using in vitro digestion and Caco-2 and PSI cells as model
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110256412
학술지명
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
ISSN
0278-6915
지방과 단백질 함량에 따른 식품의 과불화화합물 분석을 위한 전처리 방법 확립
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110256474
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Assessment of the effect of cooking on speciation and bioaccessibility/cellular uptake of arsenic in rice, using in vitro digestion and Caco-2 and PSI cells as model
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110256412
학술지명
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
ISSN
0278-6915