국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1475010815 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-11-30
과제년도 2018 총 연구기간 2017-02-01 ~ 2019-11-30
주관부처명 식품의약품안전처 연구기관명 순천대학교산학협력단
사업명 식품등안전관리(R&D)
과제명 한글 국가 식품영양성분 데이터베이스 확충 연구(3)
영문 Analysis of Nutrients in Foods for Expansion of National Food Composition Database
연구개발단계 응용연구 지역 전남
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 기타 보건의료관련 응용기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품기기분석/관능검사

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 135,000,000 0 135,000,000

Cholesterol analysis by derivatization and non-derivatization coupled with gas chromatography
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980822
학술지명
2018 한국식품과학회
ISSN
0000-0000
Folate Content of Ready-To-Eat Foods Consumed in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980842
학술지명
2018년 한국식품영양과학회 정기학술대회
ISSN
0000-0000
Construction of vitamin A database for Korean key foods by MFDS's national analysis system
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980830
학술지명
FoodTech-2018
ISSN
0000-0000
Verification of simultaneous analysis for retinol and β-carotene in processed foods by reverse-phase HPLC/DAD
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980838
학술지명
한국키틴키토산학회
ISSN
0000-0000
Analyses of Cholesterol, Tocopherols, β-Carotene and Retinol in Home Meal Replacement Menu in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980828
학술지명
2018년 한국식품영양과학회 정기학술대회
ISSN
0000-0000
Cholesterol contents of restaurant and home meals in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980832
학술지명
FoodTech-2018
ISSN
0000-0000
Vitamin B12 Content of Soup, Stew, and Side Dishes in the Currently Consumed Korean Diet
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019980840
학술지명
2018년 한국식품영양과학회 정기학술대회
ISSN
0000-0000