국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395055970 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 전남대학교
사업명 FTA대응경쟁력향상기술개발(R&D)
과제명 한글 콩, 녹두, 동부 가루의 이용성 증진 및 가공적성 향상 기술 개발
영문 Development of utilization and processing property of soybean, mungbean, and cowpea flours
연구개발단계 기초연구 지역 광주
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 농업·해양·생물자원의 보존 및 이용기술
과학기술표준분류 식량작물과학 / 식량작물 이용/품질/수확 후 관리

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 60,000,000 0 60,000,000

Physical, textural and sensory properties of legume-based gluten-free cookies
성과년도
2018
성과 고유번호
ENL-2018-00110021658
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Impact of legume flours on quality of gluten-free rice cookies and muffins
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-00110021692
학술지명
Cereal Chemistry
ISSN
0009-0352
Impact of particle size on physical and textural characteristics of Korean mungbean pancake
성과년도
2018
성과 고유번호
ENL-2018-00110021656
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Characteristics of noodle prepared from legume and wheat flour blends
성과년도
2018
성과 고유번호
ENL-2018-00110021710
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Physical and Textural Characteristics of Korean Pancake made with Mungbean flours
성과년도
2018
성과 고유번호
ENL-2018-00110021572
학술지명
한국식품영양과학회지
ISSN
1226-3311
Starch characteristics of cowpea and mungbean cultivars grown in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110021726
학술지명
FOOD CHEMISTRY
ISSN
0308-8146
두류가 첨가된 글루텐-프리 쌀쿠키의 품질 특성에 가공방법이 미치는 영향
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110021510
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Starch characteristics of cowpea and mungbean cultivars grown in Korea
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110021726
학술지명
FOOD CHEMISTRY
ISSN
0308-8146