국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1345278130 당해연도 연구기간 2018-03-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2017-06-01 ~ 2020-05-31
주관부처명 교육부 연구기관명 고려대학교
사업명 개인기초연구(교육부)(R&D)
과제명 한글 박테리오파지를 활용한 식품 내 미생물 안전성 평가용 스마트 패키징 신소재 개발
영문 Development of a novel smart packaging material for sensing pathogenic bacteria in foods through bacterial ion release induced by bacteriophage infection
연구개발단계 기초연구 지역 서울
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품저장/유통/포장

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 50,000,000 0 50,000,000

Development of a novel on-off type carbon dioxide indicator based on interactions between sodium caseinate and pectin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110009430
학술지명
FOOD HYDROCOLLOIDS
ISSN
0268-005X
Effect of oxidized phenolic compounds on cross-linking and properties of biodegradable active packaging film composed of turmeric and gelatin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110009428
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Migration study of caprolactam from polyamide 6 sheets into food simulants
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110008854
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Ascorbic Acid-Based Oxygen Scavenger in Active Food Packaging System for Raw Meatloaf
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110008726
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
Migration study of caprolactam from polyamide 6 sheets into food simulants
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110008854
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Ascorbic Acid-Based Oxygen Scavenger in Active Food Packaging System for Raw Meatloaf
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110008726
학술지명
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
ISSN
0022-1147
Development of a novel on-off type carbon dioxide indicator based on interactions between sodium caseinate and pectin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110009430
학술지명
FOOD HYDROCOLLOIDS
ISSN
0268-005X
Effect of oxidized phenolic compounds on cross-linking and properties of biodegradable active packaging film composed of turmeric and gelatin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110009428
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438