국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711070938 당해연도 연구기간 2018-04-01 ~ 2019-02-28
과제년도 2018 총 연구기간 2016-06-01 ~ 2019-05-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 전북대학교
사업명 개인기초연구(과기정통부)(R&D)
과제명 한글 Host(세균)-parasite(박테리오파지) 상호작용의 관점에서 유용미생물의 현장적용 효용성 증대 모델 확립. 1 단계: Bacillus subtilis 대상 박테리오파지의 체계적 분류시스템 구축
영문 Model Development for Effective Microorganisms' Benefit Enlargement from Host-Parasite Interaction's Perspective. Step 1: Classification Scheme Establishment for Bacillus subtilis Bacteriophages
연구개발단계 기초연구 지역 전북
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품미생물학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 91,666,000 0 91,666,000

High prevalence of Bacillus subtilis-infecting bacteriophages in soybean-based fermented foods and its detrimental effects on the process and quality of Cheonggukjang
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110007076
학술지명
FOOD MICROBIOLOGY
ISSN
0740-0020
Complete Nucleotide Sequence Analysis of a Novel Bacillus subtilis-Infecting Bacteriophage BSP10 and Its Effect on Poly-Gamma-Glutamic Acid Degradation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110006894
학술지명
VIRUSES-BASEL
ISSN
1999-4915
High prevalence of Bacillus subtilis-infecting bacteriophages in soybean-based fermented foods and its detrimental effects on the process and quality of Cheonggukjang
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110007076
학술지명
FOOD MICROBIOLOGY
ISSN
0740-0020
Complete Nucleotide Sequence Analysis of a Novel Bacillus subtilis-Infecting Bacteriophage BSP10 and Its Effect on Poly-Gamma-Glutamic Acid Degradation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110006894
학술지명
VIRUSES-BASEL
ISSN
1999-4915