국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1395054418 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2017-01-01 ~ 2019-12-31
주관부처명 농촌진흥청 연구기관명 국립축산과학원
사업명 축산시험연구(R&D,책임운영)
과제명 한글 수출용 열처리 식육가공품의 품질 개선 기술 개발
영문 Establishment of standards for export and technology development for improving quality of domestic meat and processed meat products
연구개발단계 응용연구 지역 전북
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 기타 농업·해양·환경응용기술
과학기술표준분류 농수축산물 안전 / 축산물 위생/품질관리

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 119,000,000 0 119,000,000

Impact of Edible Insect as Nitrite and Ascorbate Replacements in Pork Sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019801101
학술지명
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
ISSN
1225-8563
아질산나트륨 및 비타민 C 대체로 첨가한 수벌번데기 분말이유화형 소시지의 이화학적 품질 특성에 미치는 영향
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110173365
학술지명
한국식품영양학회지
ISSN
1225-4339
THE UTILIZATION OF NEW LACTIC ACID BACTERIA FROM KOREAN KIMCHI AS A STATER CULTURE IN FERMENTED SAUSAGE
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019894161
학술지명
Meat Science
ISSN
0309-1740
Effect of addition of drone pupa meal on nutritional composition, oxidation stability, and sensory attributes of emulsion-type sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019831976
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293
Effect of Lactic Acid Bacteria from Fermented Vegetable and Meat Products on Physico-chemical Quality of Fermented Sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019801137
학술지명
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
ISSN
1225-8563
Evaluation of quality characteristics of fermented sausages with commercial starter culture, Weissella cibaria JW15, and Lactobacillus plantarum and natural-fermented sausage
성과년도
2018
성과 고유번호
CNL-2018-0019831902
학술지명
한국식품과학회지
ISSN
0367-6293