국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711078829 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 한국식품연구원
사업명 한국식품연구원연구운영비지원(주요사업비)
과제명 한글 식품의 노화성 근감소 제어기전 연구
영문 Study on molecular mechanism of food for protecting muscle loss with aging
연구개발단계 기초연구 지역 전북
6T분류 BT • 보건의료관련응용 • 식품생명공학기술
과학기술표준분류 식품과학 / 달리 분류되지 않는 식품과학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 504,157,000 0 504,157,000

APIGENIN INHIBITS SCIATIC NERVE DENERVATION-INDUCED MUSCLE ATROPHY
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146194
학술지명
MUSCLE & NERVE
ISSN
0148-639X
Chicoric acid mitigates impaired insulin sensitivity by improving mitochondrial function
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146193
학술지명
BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
ISSN
0916-8451
ULK1 phosphorylates Ser30 of BECN1 in association with ATG14 to stimulate autophagy induction
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146334
학술지명
AUTOPHAGY
ISSN
1554-8627
Quercetin Reduces Tumor Necrosis Factor Alpha-Induced Muscle Atrophy by Upregulation of Heme Oxygenase-1
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146331
학술지명
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
ISSN
1096-620X
Coffee consumption promotes skeletal muscle hypertrophy and myoblast differentiation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146187
학술지명
FOOD & FUNCTION
ISSN
2042-6496
Quercetin Reduces Tumor Necrosis Factor Alpha-Induced Muscle Atrophy by Upregulation of Heme Oxygenase-1
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146331
학술지명
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
ISSN
1096-620X
ULK1 phosphorylates Ser30 of BECN1 in association with ATG14 to stimulate autophagy induction
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146334
학술지명
AUTOPHAGY
ISSN
1554-8627
APIGENIN INHIBITS SCIATIC NERVE DENERVATION-INDUCED MUSCLE ATROPHY
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146194
학술지명
MUSCLE & NERVE
ISSN
0148-639X
Chicoric acid mitigates impaired insulin sensitivity by improving mitochondrial function
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146193
학술지명
BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY
ISSN
0916-8451
Coffee consumption promotes skeletal muscle hypertrophy and myoblast differentiation
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146187
학술지명
FOOD & FUNCTION
ISSN
2042-6496