국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711073568 당해연도 연구기간 2018-04-01 ~ 2019-01-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-06-01 ~ 2019-05-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 제주대학교
사업명 지역신산업선도인력양성(R&D)
과제명 한글 발효어유를 이용한 탈모방지 소재개발 인력양성
영문 Human Resource Training in the Development of Hair-Loss Preventing Material with Fermented Fish Oil
연구개발단계 응용연구 지역 제주
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 농업·해양·생물자원의 보존 및 이용기술
과학기술표준분류 산업바이오 / 바이오화장품/소재

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 78,000,000 26,000,000 104,000,000

Mackerel-derived fermented fish oil protects skin against UVB-induced cellular damage by inhibiting oxidative stress
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110147621
학술지명
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
ISSN
1756-4646
Mackerel-Derived Fermented Fish Oil Promotes Hair Growth by Anagen-Stimulating Pathways
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110156432
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
ISSN
1422-0067
Mackerel-Derived Fermented Fish Oil Promotes Hair Growth by Anagen-Stimulating Pathways
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110156432
학술지명
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
ISSN
1422-0067
Mackerel-derived fermented fish oil protects skin against UVB-induced cellular damage by inhibiting oxidative stress
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110147621
학술지명
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
ISSN
1756-4646