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논문명 한우에서 반추위 샘플링 방법이 반추미생물과 발효성상에 미치는 영향
학술지 한국산학기술학회논문지 ISSN 1975-4701
SCI 구분 02 논문구분 국내
국내외학술지 구분 104 학술지 구분 학술대회
성과년도 2018 NTIS 성과고유번호 CNL-2018-0019764775
초록 We evaluated the influence of sampling technique (cannulation vs. stomach tube) and site (dorsal sac vs. ventral sac) on the rumen microbiome and fermentation parameters in Hanwoo steers. Rumen sample...

고-저 영양조건과 한우 반추위 미생물 다양성 및 대사 특성 연구(Characteristics of growth performances, rumen metabolism and beef quality of Hanwoo depending on high and low nutritional conditions)
과제년도
2018
과제번호
1395054780
연구기관
국립축산과학원
연구기간
2018-01-01~2018-12-31