국가 R&D 과제 조회

과제고유번호 1711078801 당해연도 연구기간 2018-01-01 ~ 2018-12-31
과제년도 2018 총 연구기간 2016-01-01 ~ 2018-12-31
주관부처명 과학기술정보통신부 연구기관명 한국식품연구원
사업명 한국식품연구원연구운영비지원(주요사업비)
과제명 한글 전분질 식품소재의 노화 억제 기술 개발
영문 Development of Inhibitory Technology on Retrogradation in Starchy Foods
연구개발단계 개발연구 지역 전북
6T분류 BT • 농업/해양/환경 관련응용 • 농업·해양·생물자원의 보존 및 이용기술
과학기술표준분류 식품과학 / 식품가공학

총 연구비
연도 정부 연구비(원) 민간 연구비(원) 사업예산
2018 998,661,000 0 998,661,000

국내산 레드비트(Beta vulgaris L.) 추출 천연색소의 항산화 특성 및 안정성
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146354
학술지명
한국식품영양과학회지
ISSN
1226-3311
냉동 설기떡의 해동조건에 따른 품질 비교 연구
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146351
학술지명
한국식품조리과학회지
ISSN
2287-1780
Antistaling effects of hydrocolloids and modified starch on bread during cold storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146349
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Development of a starch/gum-based edible coating for rice cakes to retard retrogradation during storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146347
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Effects of Pre-cooking Methods on Quality Characteristics of Reheated Marinated Pork Loin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146341
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
12258563
Analytical method validation for terbutryn using gas chromatography/ion trap, gas chromatography/mass selective detector, and liquid chromatography/triple quadrupole mass spectrometers
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146339
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
A study of the quality characteristics of frozen Korean rice cake by using different thawing methods
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146190
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Antimicrobial and Antibiofilm Activities of Sulfated Polysaccharides from Marine Algae against Dental Plaque Bacteria
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146195
학술지명
MARINE DRUGS
ISSN
1660-3397
Effects of Pre-cooking Methods on Quality Characteristics of Reheated Marinated Pork Loin
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146341
학술지명
KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
ISSN
12258563
Development of a starch/gum-based edible coating for rice cakes to retard retrogradation during storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146347
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
Analytical method validation for terbutryn using gas chromatography/ion trap, gas chromatography/mass selective detector, and liquid chromatography/triple quadrupole mass spectrometers
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146339
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Antistaling effects of hydrocolloids and modified starch on bread during cold storage
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146349
학술지명
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
0023-6438
A study of the quality characteristics of frozen Korean rice cake by using different thawing methods
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146190
학술지명
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
ISSN
1226-7708
Antimicrobial and Antibiofilm Activities of Sulfated Polysaccharides from Marine Algae against Dental Plaque Bacteria
성과년도
2018
성과 고유번호
JNL-2018-00110146195
학술지명
MARINE DRUGS
ISSN
1660-3397